Playful Arts Festival 2018

Playful Arts Festival

Playful Arts Festival

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2018 vindt Playful Arts Festival plaats. Een opkomend internationaal georiënteerd festival rondom speelse kunst waar veel te ontdekken valt. Het thema is (T)Here & Now. Dit jaar speelt het event zich af op drie locaties: het Werkwarenhuis, de Openbare Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch en Muzerije.

Playful Arts Festival

Playful Arts Festival is een tweedaags festival vol interactieve podiumkunsten, beeldende kunst en speels design met een focus op sociale interactie. Het festival brengt sinds 2012 bijzondere, eigenzinnige kunstenaars uit binnen- en buitenland kunstenaars naar ’s-Hertogenbosch.
Door het jaar heen fungeert het festival als een programmerende netwerkorganisatie, met pre-events in en buiten ‘s-Hertogenbosch en een levendig online netwerk met internationale stature en bereik.

Playful Arts Festival is het eerste en enige landelijke festival rondom playful arts in Nederland en wordt georganiseerd door Wave of Tomorrow en Zo-ii, in samenwerking met creatieve partners Werkwarenhuis, Muzerije en Bibliotheek Den Bosch. Mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Bodies in Urban Spaces

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld Bodies in Urban Spaces, een performance van de bekende choreograaf Willi Dorner, die al ruim 90 steden – nationaal en internationaal – heeft aangedaan. Zorgvuldig geregisseerd beweegt een groep dansers, performers en parcours runners zich een weg door de stad. De deelnemers vouwen zich rondom parkbankjes en stapelen zich op in portieken. Voorbijgangers zullen zeker verrast worden.
Bij Muzerije is de interactieve installatie Chair_Jump_Chute van Marloeke van der Vlugt (NL) te bekijken en, uiteraard, zelf te beleven. In het Werkwarenhuis aan de Tramkade kun je tijdens een doorlopende expositie verschillende kunstwerken beleven die zich in geen enkel hokje laten plaatsen.

Geplaatst in cultuur, den bosch.