Martha Fields from Texas/France

Martha Fields from Texas/France

Martha Fields

Martha Fields is een bekroonde zanger, songwriter wiens eerste herinnering is dat zij in harmonie zingt, terwijl ze op haar moeders schoot in de heuvels van Appalachia zit. Geboren met folk en country muziek in haar bloed, komt ze uit een lange rij zangers, muzikanten en gitaarbouwers uit de heuvels van Oost-Kentucky en West Virginia. Als autodidactische gitarist begon Marty al op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes. Ze heeft het podium gedeeld met Ricky Lee Skaggs en Merle Travis en na twee succesvolle tours in Europa, is Marty een deel van het jaar in Bordeaux, Frankrijk. Deze Texas troubadour giet haar ziel in elk nummer en vervoert haar publiek op een authentieke zuidelijke muzikale reis. Zij is de echte deal!

Texas Martha

Martha Fields woont de ene helft van het jaar in Texas en de andere in Frankrijk. Ze is ook bekend onder de naam Texas Martha. Haar roots liggen niet in Texas maar in het oosten in het Appalachengebied van Kentucky en West-Virginia. Haar album Southern White Lies scoorde nummer 2 in de jaarlijst van de Euro-Americana Charts in 2016. Er is net een nieuw album uit, genaamd Dancing Shadows, die officieel in september uitkomt. Er staan veertien door Martha gecomponeerde songs op. Zoals ze zelf zegt: de songs vertellen haar levensverhaal, zowel uit het verleden als over het heden.

Ze draagt al deze songs op aan alle mensen die haar geïnspireerd hebben. Er staan zowel ballads als uptempo songs op dit album. West Virginia In My Bones is zo’n uptempo song waarin ze vertelt over haar familie en de tekstregel “When I die, bring me home, West Virginia in my bones” zegt genoeg. In de ballad “The Lone Wolf Walz” verhaalt ze over het harde leven van de hillbilly-boeren in Appalachia. Martha wordt op het album begeleid door haar vaste Franse begeleiders. Het album is in Franse studio’s opgenomen en gemixt en gemasterd in Texas.

Martha’s songs vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van ouders en grootouders in Appalachia. De teksten zijn niet zomaar bedacht, maar putten uit “The real life” van Martha’s jeugd en voorouders.

Zij straalt op het podium energie, vitaliteit, een zekere mate van zelfspot en een tikje humor uit. Bij het concert van 4 september aanstaande wordt ze begeleid door drie Franse topmuzikanten, bestaande uit Manu Bertrand, een snarenvirtuoos op dobro, pedal-steel, banjo, mandoline en gitaar en verder Urbain Lambert (gitaar) en Serge Samyn (contrabas).

Over Southern While Lies

Southern While Lies is een rijke Americana-expositie waar country blues, gospel, folk en bluegrass van de onderklasse met overtuiging zijn vervat. Opgenomen met de reguliere band van Fields (Manu Bertrand, dobro, banjo, mandoline, gitaar; Urbain Lambert, gitaar; Olivier Leclerc, viool; Serge Samyn, bas fiddle en Denis Bielsa drums). De harmonieën van Travis Fite en Monica Taylor (de Cimarron Songbird) ) werden toegevoegd in Tulsa en vervolgens gemixt en gemasterd door de beroemde muzikant, producer en technicus, Tommy Detamore, Floresville, Texas.

Geplaatst in muziek.