Koor Duketown Ladies zoekt meer ladies

Duketown Ladies zoeken meer ladies

Duketown Ladies zoeken meer ladies

Koor Duketown Ladies zoekt meer ladies. De Ladies zingen 4-stemmig, a capella en bij optredens: zonder bladmuziek. Maar de Ladies kunnen nog wel wat ladies gebruiken.

Koor Duketown Ladies zoekt meer ladies

Duketown Ladies uit ‘s-Hertogenbosch is een enthousiast barbershopkoor met ruim 20 leden. Heb je ons optreden in het Noordbrabants Museum op 8 september (Open MonumentenDag) gezien? Dat was een geweldige ervaring voor ons enthousiaste koor. Maar … wij kunnen nog wel wat ladies gebruiken. Met name meer hoge en lage stemmen doen ons koor nog mooier klinken. Wij hebben ambitie maar hechten óók aan sfeer en de onderlinge sociale band.

Wij zingen 4-stemmig, a capella en bij optredens: zonder bladmuziek. Spreekt je dit aan? Kom vrijblijvend op de repetitieavond kijken en luisteren.
Maandag in het Dieze College,
Ingang Bilderdijkstraat 20,
5216 TA ’s-Hertogenbosch,
19.30 – 22.15 uur
contact: secretariaat@duketownladies.nl
tel. 06-22031428 (Marti Hegt)
06-23717874 (Tryntsje van Vessem)
info: www.duketownladies.nl
zoek ons op op Facebook en/of Twitter


Over de Duketown Ladies

Wij zijn barbershopkoor Duketown Ladies uit ’s-Hertogenbosch en omgeving. Ons koor is opgericht in 2009 en heeft momenteel ruim 25 leden. De muzikale leiding is sinds november 2013 in handen van Evelien Janssen-Clement. Wij repeteren iedere maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in het Dieze College (voorheen: De Rietlanden); ingang Bilderdijkstraat 20 in ‘s-Hertogenbosch. Elke repetitie sluiten we af met een zgn. afterglow, kenmerkend voor barbershop-zingen. Dit is een gezellig samenzijn, waarbij we nog lekker wat met elkaar drinken en zingen. Het sociale aspect binnen het koor vinden wij belangrijk: vriendschap, plezier en gezelligheid. Wij zijn een koor mèt elkaar en vóór elkaar.

Koor Duketown Ladies zoekt meer ladies

Barbershopkoor

Wat is barbershop
Barbershop is een a-capella zangstijl, dit wil zeggen dat er zonder instrumentale begeleiding wordt gezongen. Deze vorm van close harmony brengt, over het algemeen, makkelijk in het gehoor liggende liedjes. De stijl onderscheidt zich van andere a-capella muziek door de speciale arrangementen. Barbershop is een puur amateuristische beoefening van het close harmony zingen.

Er wordt in het algemeen aangenomen dat de zangstijl stamt uit de Afro-Amerikaanse cultuur van rond 1900. Kapperszaken (barbershops) waren destijds – en zijn nog steeds – belangrijke ontmoetingsplaatsen. De mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt, doodden de tijd door samen te zingen. Eén man begon met zingen, anderen zetten daar – op gevoel – een stem bij tot er een harmonieus akkoord van vier stemmen ontstond. Het waren meestal bekende volksliedjes met vertrouwde emoties zoals liefde, moeder- en vaderlandsliefde. Dit zijn nog steeds populaire thema’s binnen barbershop.

Barbershop wordt wereldwijd beoefend en wordt in verschillende formaties uitgevoerd. Formaties van òf mannen òf vrouwen (maar altijd vierstemmig) bestaande uit: Tenor, Lead, Bariton en Bas. In Nederland zijn er ongeveer 1770 beoefenaars (waarvan 1200 vrouwen).

Geplaatst in muziek.