Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Kamagurka en Manish Nai

28 juli - 4 november

De tentoonstelling Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst toont hoogtepunten uit het oeuvre van de Belgische kunstenaar Kamagurka, pseudoniem van Luc Zeebroek (Nieuwpoort, 1956). Manish Nai: Capturing Time is de eerste museale solotentoonstelling van de kunstenaar in Nederland. Deze zomer maakt Nederland nader kennis met de kunstenaars Kamagurka en Manish Nai.

Duo tentoonstelling

Kamagurkistan
De tentoonstelling Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst toont hoogtepunten uit het oeuvre van de Belgische kunstenaar Kamagurka, pseudoniem van Luc Zeebroek (Nieuwpoort, 1956). Van de eerste tekening die hij maakte op achtjarige leeftijd tot de cartoon die vandaag in de krant staat. Daarnaast zijn ook schilderijen, theater- en televisieoptredens en ruimtelijke objecten te zien, waaronder de Kamarobot die Kamagurka speciaal voor de tentoonstelling ontwierp.

Manish Nai: Capturing Time
Manish Nai (Gujarat, 1980) is één van de weinige contemporaine kunstenaars in India die consequent abstract werkt. Tegelijkertijd blijft zijn Indiase afkomst herkenbaar. Voor zijn ruimtelijke werken gebruikt Nai eenvoudige en geleefde materialen zoals jute, krantenpapier, canvas, karton en textiel. Manish Nai: Capturing Time is de eerste museale solotentoonstelling van de kunstenaar in Nederland. Na Chiharu Shiota en Claire Morgan introduceert Het Noordbrabants Museum opnieuw een internationaal rijzende ster bij het Nederlandse publiek.

De expositie ‘Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst’ loopt can 28 juli tot 28 oktober. De expo ‘Capturing Time’ is van 28 juli tot 4 november te zien.

Gegevens

Begin:
28 juli
Einde:
4 november
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Noordbrabants Museum
Telefoon:
073 – 6 877 877
E-mail:
info@hnbm.nl
Website:
//www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/

Locatie

Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch,Noord-Brabant5200 BANederland
+ Google Maps
Telefoon:
073 – 6 877 877
Website:
//www.hetnoordbrabantsmuseum.nl/